رابطه میان شخصیت و دورکاری 

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. تست شخصیتی و درآمد
  4. chevron_right
  5. رابطه میان شخصیت و دورکاری 
رابطه میان شخصیت و دورکاری 

رابطه میان شخصیت و دورکاری

کارکنان برونگرا و وظیفه شناس به خاطر دورکاری با مشکلات زیادی مواجه شده اند

 نکات کلیدی

  • آیا افراد شاغل در خانه خود بازدهی بیشتری دارند و یا دفتر کار ؟ این سوالی است که از زمان شروع همه‌گیری بیماری کووید-۱۹، همیشه مورد بحث‌ بوده است.
  • ما در مطالعات خود به بررسی دقیق تاثیراتی که دورکاری اجباری می تواند بر روی افراد شاغل داشته باشد، پرداختیم.
  • دو ویژگی شخصیتی برون گرایی و وظیفه شناسی به مرور زمان باعث کاهش عملکرد و در نتیجه کاهش درآمد افراد دورکار شده بود. 

در آغاز همه‌گیری بیماری کووید-۱۹، بسیاری از کارمندان در سراسر جهان مجبور به دورکاری شدند. پیش از سال ۲۰۲۰، کارکنان دورکار تنها بخش کوچکی از نیروی کار را تشکیل می دادند. اما در سال ۲۰۲۰ ، کارکنان دورکار بیش از ۴۰ درصد از نیروی کار ایالات متحده را تشکیل می دادند (بلوم، ۲۰۲۰). در حال حاضر، بسیاری از سازمان‌ها و شرکت ها در حال تصمیم گیری در مورد زمان و نحوه بازگرداندن کارکنان خود به محل کارشان هستند و برخی از شرکت‌های فناوری (مانند فیس‌بوک) نیز اعلام کرده‌اند که قصد دارند به طور نامحدود، گزینه دورکاری را جزو برنامه کاری خود قرار دهند. این تصمیمات تا حدی پس از بحث هایی که در مورد بهره وری و رضایت کارکنان در هنگام کار در خانه و در محل کار سنتی صورت گرفته بود، اتخاذ شد. در ادامه در مورد رابطه میان شخصیت و دورکاری توضیح میدهیم.

بیشتر بخوانید: پنج ویژگی مهم شخصیتی 

آیا کارکنان به محل کار خود بازخواهند گشت؟ 

کارکنان در خانه خود عملکرد بهتری دارند و یا دفتر کار خود؟ ما در مطالعات اخیر خود که ۴ ماه به طول انجامید به بررسی و پرس و جو در مورد تجربه دورکاری کارکنان شرکت های مختلف پرداختیم (ایوانز ۲۰۲۱). ما در طول موج اول همه‌گیری بیماری کووید-۱۹(از ماه مه تا آگوست ۲۰۲۰)، به تحقیق و بررسی در مورد زندگی کاری گروهی از کارکنان دورکار (اکثرا بریتانیایی) پرداختیم. با کمال تعجب، متوجه شدیم که با گذشت زمان تغییری در عملکرد شغلی کارکنان ایجاد نشده بود.

ما همچنین متوجه شدیم که دو ویژگی شخصیتی برون گرایی و وظیفه شناسی بر میزان بهره وری و سطح درآمد کارکنان دور تاثیری مستقیم داشت. یافته های ما نشان می دهند که گزینه دورکاری ( به صورت بلند مدت) ممکن است برای همه مناسب نباشد. این همان موضوعی است که سازمان ها و شرکت ها باید در هنگام تصمیم گیری برای بازگرداندن کارمندان خود به محل کارشان در نظر بگیرند. (رابطه میان شخصیت و دورکاری)

بیشتر بخوانید: ۱۲ دلیل که نشان می دهند داشتن حساسیت در محل کار، یک مزیت است

آیا افراد در هنگام کار کردن در دفتر کار خود، عملکرد بهتری دارند؟

از زمان شروع همه‌گیری کرونا، همیشه بحث هایی در مورد مزایای دورکاری وجود داشته است. یکی از جنبه های مثبت دورکاری این است که کارکنان می توانند در زمان و برخی از هزینه های خود صرفه جویی کنند. دورکاری همچنین باعث می شود که کارکنان برای انتخاب محل کار و نحوه ایجاد تعادل بین کار و زندگی شخصی خود، آزادی عمل بیشتری داشته باشند. اما، در عین حال، اغلب کارکنان دورکار مجبورند کارهای خود را به صورت تنهایی و بدون کمک دیگران انجام دهند و بنابراین اعضای تیم های کاری مختلف ممکن است به خاطر نداشتن تماس منظم با همکاران خود، دچار مشکلاتی شوند.

ما در طول تحقیقات خود، به بررسی پیامدهای شغلی (پیامدهایی مانند عملکرد شغلی کارکنان، رضایت شغلی و احساس فرسودگی شغلی) دورکاری پرداختیم. ما در طول تحقیقات خود متوجه تغییر چندانی در زندگی کاری و شخصی کارکنان نشدیم. با گذشت زمان، میزان بهره وری کارکنان اندکی کاهش یافته بود اما در مجموع، سطح کلی عملکرد و میزان درآمد افراد تغییر چندانی نکرده بود.

بیشتر بخوانید: نوع شخصیت افراد و تاثیرات آن در زندگی

رابطه میان شخصیت و سازگاری 

به جای بررسی کلی پیامدهای دورکاری، ما به بررسی تاثیر برخی از ویژگی های شخصیتی بر عملکرد شغلی افراد شاغل پرداختیم و متوجه شدیم که دو ویژگی شخصیتی برون گرایی و وظیفه شناسی تعیین کننده میزان بهره وری و سطح درآمد آنها بود.

برون گرایی یک ویژگی اجتماعی است. افرادی که در رابطه با ویژگی شخصیتی برون گرایی امتیاز بالاتری را کسب می کنند، پرحرف، برونگرا و پرانرژی هستند و افرادی که در رابطه با این ویژگی امتیاز پایینی را کسب می کنند (درونگراها) افرادی کم حرف و محافظه کار هستند. ما متوجه شدیم که کارکنان دورکاری که در رابطه با ویژگی برون گرایی امتیاز بالاتری را کسب کرده بودند، در طول زمان عملکرد بدتری داشتند. افراد برونگرا بهره وری و رضایت کاری کمتر و احساس فرسودگی شغلی بیشتری داشتند. از طرف دیگر، کارمندان درونگرا نتایج بهتری را کسب کرده اند. کارمندان برونگرا اغلب بهره وری و عملکرد شغلی خوبی دارند (ویلموت ، ۲۰۱۹) اما با این حال انزوای اجتماعی ناشی از دورکاری باعث ایجاد مشکلاتی در آنها می شود و این امر کاملا منطقی است.

بیشتر بخوانید: شخصیت افراد و میزان سازگاری آنها با بیماری کرونا

شخصیت و وظیفه شناسی

افراد وظیفه شناس، افرادی منظم، سخت کوش و دقیق هستند. وظیفه شناسی یکی دیگر از ویژگی هایی است که معمولاً در محیط های کاری، ویژگی مطلوب و تاثیرگذار به شمار می آید(ویلموت،۲۰۱۹). به عنوان مثال، کارکنان وظیفه شناس همیشه به موقع در محل کار خود حاضر می شوند و انجام کارهای خود را به زمان دیگری موکول نمی کنند. اما ما در طول تحقیقات خود متوجه شدیم که عملکرد کارمندان وظیفه شناس با گذشت زمان بدتر می شد و عملکرد کارکنانی که در رابطه با ویژگی شخصیتی وظیفه شناسی نمرات پایین تری را کسب کرده بودند، به مرور زمان بهتر شده بود.

چرا افراد وظیفه شناس در هنگام دورکاری دچار مشکلات زیادی می شوند؟ افراد وظیفه شناس قادر به  کار کردن در محیط های کاری که کنترل و نظارت چندانی در آنها وجود ندارد، نیستند. آنها تنها در صورت وجود قوانین و رویه های کاری روشن، می توانند وظایف خود را به خوبی انجام دهند. در ماه های اول همه گیری کرونا، بسیاری از سازمان ها و شرکت ها مجبور بودند که در مدت زمانی کوتاه خود را با شرایط جدید وفق دهند و رویه های کاری جدیدی را ابداع کنند و این مسئله باعث ایجاد مشکلاتی در کارکنان آنها (به خصوص کارکنان وظیفه شناس) شده بود.

بیشتر بخوانید: به غریزه ات اعتماد کن 

ما در طول تحقیقات و مطالعات خود متوجه نکات مهمی شدیم:

برای مثال، ما به طور دقیقا نمی توانیم بگوییم که آیا یافته‌های ما بر اساس تجربیات افراد از دورکاری هستند و یا منحصرا به تجربیات دورکاری آنها در طول همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ مربوط می شود. ما این داده‌ها را در طول موج اول همه‌گیری کرونا جمع‌آوری کردیم، دوره ای که علاوه بر مشکلات عادی مرتبط با دورکاری، چالش های بسیار دیگری مانند دوری از دوستان و نزدیکان، محدودیت های ترافیکی ، … وجود داشت.

ما نباید به عقب برگردیم

از آخرین روز جمع‌آوری این داده‌ها، بیش از یک سال می‌گذرد و اکنون بسیاری از کارمندان در حال تحقیق در مورد مزایا و معایب سبک های کاری مختلف مانند دور کاری و نیمه حضوری ، … هستند. یافته‌های ما نشان می‌دهند که تجربیات مربوط به دورکاری، تا حدی زیادی تحت تاثیر ویژگی‌های شخصیتی مانند برون‌گرایی و وظیفه‌شناسی قرار دارند. این بدان معناست که داشتن سیاستی یکسان در قبال سبک های کاری مختلف ( چه کارکنان را به محل کارشان بازگرداند و چه آنها را در خانه نگه ‌دارند) همیشه جواب نمی‌دهد.

منبع : www.psychologytoday.com
مترجم : علی رضا لهفتان
مطالب دیگر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید

فهرست